Έγγραφα που χρειάζεστε για να ταξιδέψετε στην Ελλάδα

Έγγραφα που χρειάζεστε για να ταξιδέψετε στην Ελλάδα

Έχετε σχέδια να πάτε στην Ελλάδα; Είναι πολύ σημαντικό να συλλέξετε σωστά τα απαραίτητα έγγραφα για την αίτηση βίζας, που είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της προετοιμασίας του ταξιδιού σας. Ακολουθούν τα έγγραφα που απαιτούνται για την αίτηση βίζας στην Ελλάδα:

    <αυτό>

    Διαβατήριο: Απαιτείται διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών, κατάλληλο για το σκοπό του ταξιδιού σας. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τις φωτοτυπίες των σελίδων των προηγούμενων βίζας.

    <αυτό>

    Φόρμα αίτησης θεώρησης: Πρέπει να συμπληρώσετε πλήρως και σωστά τη φόρμα αίτησης για βίζα για την Ελλάδα. Αυτή η φόρμα περιλαμβάνει τον σκοπό του ταξιδιού σας, τις ημερομηνίες ταξιδιού και τα προσωπικά στοιχεία.

    <αυτό>

    Προσωπική αναφορά: Πρέπει να συντάξετε μια προσωπική αναφορά που θα απευθύνεται στο Ελληνικό Προξενείο, αναφέροντας λεπτομερώς τον σκοπό του ταξιδιού σας και εξηγώντας γιατί ζητάτε βίζα.

    <αυτό>

    Αντίγραφο δελτίου ταυτότητας: Πρέπει να υποβληθεί αντίγραφο της ταυτότητάς σας μαζί με την αίτησή σας.

    <αυτό>

    Βιομετρικές φωτογραφίες: Απαιτεί 2 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τους τελευταίους 6 μήνες, με λευκό φόντο και συμμορφώνονται με βιομετρικά πρότυπα.

    <αυτό>

    Παράδειγμα εγγραφής ταυτότητας πιστοποιητικού: Πρέπει να υποβάλετε ένα επικυρωμένο αντίγραφο μητρώου γέννησης με την πιο πρόσφατη ημερομηνία και τα στοιχεία της μητέρας και του πατέρα.

    <αυτό>

    Κράτηση πτήσεων: Θα πρέπει να υποστηρίξετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια με κρατήσεις πτήσεων μετ' επιστροφής που καλύπτουν ημερομηνίες ταξιδιού.

    <αυτό>

    Απόδειξη διαμονής: Πρέπει να υποβάλετε έγγραφα που καλύπτουν τις ημερομηνίες ταξιδιού και αποδεικνύουν τη διαμονή σας στην Ελλάδα.

    <αυτό>

    Ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας: Πρέπει να προσκομίσετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας που να καλύπτει την περίοδο ταξιδιού και να έχει ελάχιστη κάλυψη 30.000 ευρώ.

    <αυτό>

    Οικονομικά έγγραφα και τραπεζικές καταστάσεις: Πρέπει να υποβάλετε έγγραφα που να δείχνουν την οικονομική σας κατάσταση για να δείξετε ότι μπορείτε να χρηματοδοτήσετε το ταξίδι σας.

Λάβετε υπόψη ότι τα έγγραφα αίτησης για βίζα για την Ελλάδα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της βίζας για την οποία ζητήθηκε. Επομένως, είναι σημαντικό να προετοιμάζετε όλα τα έγγραφά σας σύμφωνα με τον τύπο της αίτησής σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα έγγραφα είναι πλήρη και σωστά.