Βίζα για την Ελλάδα και τους πολίτες της ΕΕ

Βίζα για την Ελλάδα και τους πολίτες της ΕΕ

Βίζα για Έλληνες και πολίτες της ΕΕ

Δεν απαιτείται βίζα για πολίτες της ΕΕ που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Οι πολίτες της ΕΕ μπορούν να ταξιδεύουν στις χώρες της ΕΕ χωρίς βίζα με τα διαβατήριά τους ή τα δελτία ταυτότητάς τους, χάρη στο δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας που παρέχεται από τη Συμφωνία Σένγκεν. Αυτό επιτρέπει στους πολίτες της ΕΕ να ταξιδεύουν χωρίς έλεγχο διαβατηρίων μεταξύ χωρών εντός του χώρου Σένγκεν, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Για πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, το ταξίδι στην Ελλάδα συνήθως απαιτεί βίζα Σένγκεν. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να υποβληθούν τα τυπικά έγγραφα αίτησης για θεώρηση Σένγκεν που αναφέρονται παραπάνω. Οι πολίτες χωρών εκτός ΕΕ που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στα ελληνικά προξενεία ή στα εξουσιοδοτημένα κέντρα αίτησης βίζας στη χώρα τους.

Για τους πολίτες της ΕΕ, το ταξίδι στην Ελλάδα αποτελεί μέρος του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της ΕΕ, το οποίο επιτρέπει στους πολίτες της ΕΕ να ανακαλύψουν εύκολα τον πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο της Ελλάδας. Για τους πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, η απόκτηση βίζας για την Ελλάδα είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουν τις μοναδικές εμπειρίες που έχει να προσφέρει η χώρα. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι σημαντικό τα ταξιδιωτικά σχέδια να είναι σαφή και ρεαλιστικά και να προετοιμάζονται σωστά τα απαραίτητα έγγραφα.