Πώς να μπείτε στην Ελλάδα από την Τουρκία;

Πώς να μπείτε στην Ελλάδα από την Τουρκία;

Οδηγός εισόδου τελωνείου από την Τουρκία στην Ελλάδα

Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο γειτονικές χώρες του Αιγαίου και είναι αρκετά κοντά η μία στην άλλη. Οι φυσικές ομορφιές, ο ιστορικός πλούτος και η νόστιμη κουζίνα της Ελλάδας την καθιστούν αγαπημένο προορισμό για τους Τούρκους τουρίστες. Εάν σκέφτεστε να ταξιδέψετε από την Τουρκία στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαδικασία εκτελωνισμού. Εδώ είναι ο οδηγός για την είσοδο στην Ελλάδα από την Τουρκία μέσω τελωνείου:

Διαβατήριο και Ταυτότητα

Για να ταξιδέψετε από την Τουρκία στην Ελλάδα, πρέπει να έχετε έγκυρο διαβατήριο ή ταυτότητα. Οι Τούρκοι πολίτες μπορούν επίσης να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με δελτίο ταυτότητας για τουριστικούς σκοπούς, εφόσον δεν υπερβαίνουν τις 90 ημέρες. Ωστόσο, είναι σημαντικό το διαβατήριό σας να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία ταξιδιού.

Βίζα

Για τους πολίτες της Τουρκίας, απαιτείται βίζα για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Η βίζα Σένγκεν θα ισχύει για ταξίδια στην Ελλάδα για τουριστικούς ή επαγγελματικούς σκοπούς. Η βίζα Σένγκεν παρέχει περισσότερες ευκαιρίες ταξιδιού στην Ευρώπη, καθώς θα ισχύει και σε άλλες χώρες της ζώνης Σένγκεν. Τα έγγραφα και η διαδικασία που απαιτούνται για την αίτηση βίζας ενδέχεται να αλλάζουν από καιρό σε καιρό, επομένως είναι σημαντικό να λαμβάνετε ενημερωμένες πληροφορίες από το Ελληνικό Προξενείο πριν υποβάλετε αίτηση.

Αεροδρόμιο και Πύλες Συνόρων

Αν θέλετε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο από την Τουρκία στην Ελλάδα, μπορείτε να προσγειωθείτε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ή στο Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Αυτά τα αεροδρόμια είναι οι κύριοι προορισμοί για διεθνείς πτήσεις προς την Ελλάδα. Επίσης, όσοι θέλουν να ταξιδέψουν μέσω ξηράς μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συνοριακές πύλες μεταξύ των δύο χωρών. Μπορείτε να περάσετε στην Ελλάδα από την Τουρκία χρησιμοποιώντας τη συνοριακή πύλη Kapıkule στην Αδριανούπολη ή τη συνοριακή πύλη Pazarkule στην Ipsala.

Δήλωση εμπορευμάτων και τελωνειακοί κανόνες

Μπορεί να σας ζητηθεί να δηλώσετε τα αντικείμενα που μεταφέρετε κατά την είσοδό σας στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό να μην δηλώνετε αντικείμενα που δεν συμμορφώνονται με τους τελωνειακούς κανόνες και να μην τα εισάγετε στη χώρα παράνομα. Είναι επίσης σημαντικό να ελέγχετε τους τελωνειακούς κανόνες για είδη που υπόκεινται σε ορισμένους περιορισμούς. Συγκεκριμένα, ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί σε προϊόντα όπως τα τσιγάρα και το αλκοόλ.

Η Ελλάδα είναι ένας υπέροχος προορισμός στον οποίο μπορείτε να φτάσετε εύκολα από την Τουρκία. Θα σας χαρίσει μια αξέχαστη εμπειρία με τις όμορφες παραλίες, τα ιστορικά μέρη και το νόστιμο φαγητό. Σας ευχόμαστε μια ομαλή ταξιδιωτική εμπειρία κατανοώντας καλά τη διαδικασία εκτελωνισμού.


Σημείωση: Οι κανόνες τελωνείων και βίζας ενδέχεται να αλλάζουν κατά διαστήματα.